Sitruunaiset poikapikkuleivät


Pikkuleipiin saa kivasti piristystä lisäämällä vaikkapa sitruunankuoriraastetta taikinaan. Jo taikina itsessään on, liiankin, hyvää!

Löysin sattumalta muottilaatikostani tälläisen poikamuotin, ja sehän sopi paremmin kuin hyvin meidän reippaan 2-vuotiaan pikkuleipiin. Nämä suorastaan huusi: "pue meille henkselihousut!!" ..mutta ajanpuute pakotti tyytymään pelkkään numeroon. Minusta ihan kivat kyllä näinkin. :)



150g voita 
1 dl tomusokeria
1 kananmuna
1 sitruunan kuoriraaste
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta 
4 dl vehnäjauhoja

- Vaahdota hieman pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna voi-tomusokeriseokseen.
- Sekoita kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste keskenään ja lisää lopuksi vatkaamalla joukkoon.
- Kauli jauhotetulla alustalla ja paina siitä muotilla pikkuleipiä.

200 asteessa n. 8 minuuttia
(uunin keskitasolla)




Valmista pikeeri, 1 munan valkuainen ja tomusokeria sen verran että saat pursotettavan tahnan. Värjää elintarvikevärillä ja pursota pikkuleipiin. 













2 kommenttia:

  1. Sitruunan kuori antaa loistavan maun kaikkeen. Piirakkapohjiinkin on välillä kiva sitä lisätä.:) Pääsiäisenä tein marenkia ja laitoin limen kuorta ja mehua joukkoon. Tuli ihanan makuisia.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea tuo piirakkapohja, ensi kerralla täytyy laittaa itsekin!
      Marenki kuulostaa myös hyvältä. Joskus tein pikeeriä limemehuun, aavistuksen maistui siltä. Oli tosin pullotavaraa, aidosta limestä olisi ehkä tullut parempi. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...