Suklaamoussetäyte



200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
2 munan keltuaista
300g tummaa suklaata
4-6 dl kermaa

- Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi
- Sekoita tuorejuusto, sokerit ja keltuaiset keskenään.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää tuorejuustoseokseen. 
- Lisää kerma varovasti lastalla käännellen. 

*

Olen tämän mainion mousseohjeen poiminut talteen Kakkuhelmen Pian eräästä lehtijutusta. Olen ohjeella tehnyt usein ja se on täällä blogissa vilahdellutkin aina välillä. Laitan tämän nyt omaan kategoriaansa että kakun täytteet löytyvät omalta paikaltaan kätevästi. :) 

Isompaan kakkuun tehtäessä suosittelen tekemään kaksinkertaisena, 4-5 munan kakkuun tämä riittää molempiin väleihin. On muuten ihanaa myös ihan jälkiruokana, suosittelen! 



9 kommenttia:

  1. Voi ruoja, ku mun piti nielasta, kahestikki... tuoho ku ois lusikan päässy upottaan. Viime viikolla ostin jottain valamista suklaamoussea ni voi kökkö ku se maistu niiiiii teolliselle... meni se enimpään hättään, mutta ei se kyllä mikkää mukava kokemus ollu :/ Täsä kerrattain ostin kokkeeksi sitä Philadelphian suklaatuorejuustua, siitä kans silimät pyöri pääsä... slurps!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne, tämä on juuri niin hyvää että kun lusikan saat upotettua niin paluuta ei ole! ;)
      Valmiit voivat joskus maistua hieman teolliselle, niissäkin voi olla huimia eroja. Philadelphia on kokeilematta, täytyy painaa mieleen. :)

      Poista
  2. Ihanaa, meidän perheessä tämä herkku saisi iloisen vastaanoton :)

    VastaaPoista
  3. Hei, tiedätkö kestääkö tämä mousse pakastamisen, jos tekisin kakun jo hyvissä ajoin valmiiksi pakkaseen ennen juhlapäivää? terv. Päivikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kestää pakastamisen, voit hyvin tehdä kakun valmiiksi ja pakastaa. :)

      Olen muuten tehnyt nykyään tämän moussen niin että 100g on korvattu Fazerin sinisellä.

      Poista
    2. Siis 100g tuosta 300g:n suklaan määrästä. :)

      Poista
  4. Hei, onko tämä mousse siis tavallaan tarpeeksi jähmeä sellaisenaan kakun väliin? Kun normaalisti olen tehnyt aina liivatteen kanssa. Pysyykö tuo hyvin kasassa kakun täytteenä? Ihanan näköinen on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täyte jähmettyy hyvin kakun väliin joten liivatteita ei tarvita. Suosittelen kakun kokoamista kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan, jossa kostutat ja lisäät moussen, ja seuraavana päivänä kumoat kakun tarjoiluastiaan. Näin tulee tasainen kakku reunoilta ja mousse jähmettyy hyvin. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...