Valkosipulituorejuusto

Meillä syödään valkosipulia lähestulkoon joka päivä. Käytän sitä ruokiin, lisukkeisiin, salaatteihin ja ihan vain leivän päällekin silloin tällöin. Se on sellainen raaka-aine, joka huonolaatuisena saa pilattua koko ruuan, ja valitettavasti ruokakaupoista olen onnistunut löytämään juuri tälläisiä. Huonoa valkosipulia jota voisi laittaa vaikka kuinka paljon ruokaan, ja se ei maistu oikein miltään. Pahimmillaan ehkä vähän kalalta, ja onko se sitten hyvää? Ei!

Saimme ison rasiallisen itsekasvatettua, älyttömän vahvaa valkosipulia. Olen hakannut sitä lähestulkoon joka ruokaan, ja olen vähän vähän huolissani kun kasa alkaa huveta, kohta tuo herkku loppuu. Tarkoitus olisi laittaa sitä maahan talvivalkosipuliksi, riittääköhän sitä siihen asti? No mutta, esikoisen syntymäpäivillä en tätä säästellyt, tein siitä mm. valkosipulilevitettä riisipiirakoille. Levite sopisi oikein hyvin myös voileipäkakkuihin tai vaikkapa keittoon pienenä nokareena makua tuomaan.





Valkosipulituorejuusto

1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
suolaa, pippuria, sokeria hieman, ripaus cayennea, oreganoa
valkosipulinkynsiä pieneksi hienonnettuna

- Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.




Tuorejuustolevitteen lisäksi riisipiirakoille oli myös munavoita ja kylmäsavuheppaa. 






2 kommenttia:

  1. Uuuuh, voi maistus mullekki tämä herkku!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on hyvää, ja nopea valmistaakin. Parempaa kuin kaupan valmiit tuorejuustot. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...