Nopea tomaattitonnikalapiiras

Aina silloin tällöin nopeille ja helpoille resepteille on tarvetta. Joskus helpot ohjeet ovat tervetulleita, jos esimerkiksi on aloitteleva leipuri tai jos on leipomassa juhliin joihin on paljon muutakin leivonnaista tulossa. Tälläinen nopeatekoinen piiras on oikein kätevä myös silloin jos teille on saapumassa yllätysvieraita ja kaapista ei löydy mitään tarjottavaa. Ja niinhän se on, että suolainen piiras maistuu kenelle tahansa. :)

Jokin aika sitten eräässä kyläpaikassa oli tarjolla maukasta piirakkaa johon oli käytetty tomaattitonnikalaa, oli niin hyvää että tahdoin tehdä sellaista itsekin. Ystävänpäivä oli sopiva ajankohta kun meille oli tulossa vieraita, vaikkakin tälläinen piiras käy ihan hyvin vaikka lounaaksikin. 
Tomaattitonnikalan sijaan, tai lisäksi voisi käyttää myös chilitonnikalaa joka on aivan ihanaa sekin. 



Tomaattitonnikalapiiras
( 1 piirasvuoka )

3dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl voisulaa
1 dl vettä

2 prk tomaattitonnikalaa
2 dl kuohukermaa
1 muna
mausteet: pippuria myllystä, ripaus cayennejauhetta
( pinnalle voit laittaa juustoraastetta )

- Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää voisula ja sekoita. Lisää lopuksi vesi, sekoita ja taputtele piirasvuokaan. 
- Lisää pohjalle tonnikalat, ripsauta pinnalle mausteet. Kaada kerma kulhoon, riko joukkoon muna ja sekoita niin että munan rakenne rikkoontuu. Kaada seos piirasvuokaan. 
Paista 200 asteessa 30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...