Pirteä kääretorttu pihlajanmarjamarmeladilla ja sitruunarahkalla

Aurinko on viime päivinä paistellut ihanasti ja lämmittävästi. Olo on superpirteä ja ei oikein tiedä touhuaisiko sisällä vai ulkona, sisällä armoton aurinko paljastaa kaiken kun taas ulkona on ihana tehdä pihatöitä auringon lämmittäessä jo mukavasti. 

Leivoin eräs päivä kahvittelijoille kääretortun, pohjaan raastoin sitruunankuorta ja väliin tuli raikasta sitruunarahkaa sekä pihlajanmarjamarmeladia jota tein toissa syksynä. 
Viime syksynähän ei pihlajanmarjoja saatu ollenkaan, mutta edellisvuosi oli hyvä pihlajavuosi! Puut olivat pullollaan marjoja, ja meidän pienin söi niitä hyvillä mielin. :D  Pihlajanmarjoista tulee herkullista marmeladia kun keittää pienen omenamäärän ja vaniljatankojen kera., ohje löytyy täältä.




Kääretorttu

4 munaa
1.5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori


Täyte
250g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria (oman maun mukaan!)
1 tl vaniljasokeria
½ sitruunan raastettua kuorta
+ hieman sitruunanmehua

- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoitellen munasokerivaahtoon. 
Kaada pellille leivinpaperin päälle. 
Paista 225 asteessa 6-8 minuuttia uunin keskitasolla.

Kumoa pohja sokeroidulle  leivinpaperille, ja irroita leivinpaperi. Jos ei irtoa helpolla, vetele juustohöylän reunalla pohja läpi leivinpaperin päältä, (kuin maalaisit sitä) niin paperi irtoaa. 

- Lisää rahkaan kaikki täytteen ainekset, vaahdota kerma ja lisää myös se. 
- Levitä pohjalle marmeladia ja lisää sitten täyte. Rullaa kääretorttu alla olevaa paperia samalla nostaen. 
Kiedo leivinpaperi ympärille ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi ennen tarjoilua.




Käännä kääretortun reuna käsin yhden kierroksen verran rullalle, loppu menee kuin itsestään kun nostat alla olevaa leivinpaperia ylös. 





4 kommenttia:

  1. onpa kaunis kääretorttu...pihlajanmarjaa,mielenkiintoista en ole ikinä maistanut...jaa tai olen tainnut Äidillä joskus kauan sitten liharuoan lisänä,mutta en muista edes miltä maistui ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilijaana :) Pihlajanmarjahan on tosi hapan maultaan, mutta kun muutaman omenan laittaa marmeladin joukkoon niin se taittaa sitä happamuutta. Vaniljatanko kruunaa kaiken. :)
      Meidän pienin söi noita marjoja aivan tuoreeltaan, piti terttua kädessään ja napsi suuhun marja kerrallaan. :D

      Poista
  2. Pihlajanmarjamarmeladi on ihanaa! Meillä sitä kotona aina tehtiin, ja pienenä otin hiihtoretkelle usein evääksi voileipäkeksejä, joiden päälle marmeladia oli sipaistu.:) Nyt en ole vuosiin päässyt pihlajanmarjamarmeladia syömään, koska en ole löytänyt mistään pihlajanmarjoja.:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, varsinkin kun lisää hieman omenaa ja vaniljatankoa joukkoon. :)
      Viime syksynä ei ollut täälläkään marjoja, mutta niinhän sitä sanotaan että pihlaja ei kestä kahta taakkaa peräkkäisinä vuosina. Jospa ensi syksynä? :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...