Kermakakku valkosuklaamoussella ja kuningatarmelballa

Mieheni täytti pyöreitä ja niitä kahviteltiin viime viikonloppu ja vähän vielä maanantainakin. Vieraita tiedettiin suurin piirtein minkä verran on tulossa, mutta koska hänellä on vähän laaja tuo tuttavapiiri yllätysvieraista ei voinut mennä takuuseen. Tämä jos mikä tuotti emäntänä minulle vähän sydämentykytyksiä ja ressiä syötävien määrästä. :D 

Yhden asian juhlienjärjestelyssä hoidin ulkopuoliselle. Kakkuahan lähdin jo suunnittelemaan alkuvuodesta, sen verran tiesin että se tulee olemaan kermakakku ja lopulta keksin että miestäni esittävällä koristeella.
Tahdoin että kakun koriste tulee olemaan täydellinen, joten käännyin ammattilaisen puoleen. 

Olen seurannut Merjan töitä jo vuosia, ja rakastan hänen käsialaansa, niitä ihastuttavia ja kekseliäitä yksityiskohtia jotka saavat joka kerta hymyn huulille. Tiesin siis täsmälleen mitä tulen saamaan. 


Olin häneen hyvissä ajoin ( pari kuukautta ennen :D ) yhteydessä että koriste ehtii varmasti kakkuun. Autoon etsin googlen kuvahaulla mallikuvat, ja mieheen toivoin yksityiskohdiksi tumma, pitkä, komea, mustat housut, päivänsankari mustassa kauluspaidassaan hihat käärittyinä unohtamatta henkseleitä. Muutama rengas maahan sekä punaista ruusua väriä tuomaan. Nämä kaikki Merja toteutti, hymyssä suin olen koristetta katsellut ja käännellyt ja ihastellut. Kiitos paljon vielä tätäkin kautta! 

Päivänsankari oli koristeesta aivan otettu, sanoinkin Merjalle että reaktio olisi pitänyt saada tallennettua!! Juhlavieraatkin hämmästelivät ja ihastelivat taitavasti tehtyä koristetta: "henkselit ja kaikki!!"




Vaikka rakastan ruusuja, ja niitä olen satoja tehnyt silti hyvin usein näihin omiin kakkuihin tulee tehtyä aivan muunlaisia kukkia. Nyt tein nämä daaliat. Vihreät lehdet koitin tehdä samansävyisiksi kuin auton alustassakin, mutta se oli hieman haastavampaa kun mies oli kotona näiden tekohetkellä ja ulkomuistista värjäsin sävyn. 

Koristehan postitettiin ystävälleni naapuriin jotta se ei varmasti paljastuisi ennen juhlia. Yksi haasteensa oli sen kuljetus sieltä kotiin.. salaperäistä niin salaperäistä.. :D 


Kakkupohjiksi paistoin 3 kääretorttulevyä jotka olivat pelkästään perunajauhoista leivottu. Pidän sen koostumuksesta kun on pehmeä ja suorastaan sulaa suuhun. Täytteenä oli valkosuklaamoussea ja kuningatarmelbaa. (johon naapurin mummo lahjoitti mustikka- ja vadelmarasiat!) Moussea tulikin nelisen litraa tämänkokoiseen kakkuun, tein alla olevan ohjeen 2½-kertaisena. Mutta uskotteko, koko kakku meni! Maanantaina siitä syötiin viimeinen pala. 

Moussen ohje on Kakkuhelmen Pian kirjasta Juhlakakut. Ihana ohje! 
Alla olevia pohjia tein tämänkokoiseen kakkuun 3 kappaletta.


Pohja
6 munaa 
2,25 dl sokeria
2,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munasokeriseokseen. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. 
Paista 225 asteessa 7 minuuttia.


Valkosuklaamousse
( tein tämän 2½ kertaisena)

300g maustamatonta tuorejuustoa
n.2 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
390g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
7 liivatelehteä
tilkka vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto, sokerit ja keltuaiset keskenään. Lisää sulatettu valkosuklaa. 
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. 
- Purista liivatelehdistä vesi, ja laita ne kuppiin. Kaada päälle ruokalusikka kerrallaan kiehuvaa vettä. Kaada ohuena nauhana seokseen. 
- Lsiää kermavaahto varovast sekoittaen, lisää lopuksi valkuaisvaahto. Sekoita kunnes seos on tasainen. 

Kuningatarmelba
Mustikoita, vadelmia ja mansikoita noin 1 litra. 
Soseuta ja paina siivilän läpi. Mausta tomusokerilla. Jos epäilyttää seoksen löysyys, sulata joukkoon muutama liivatelehti. 

Vuoraa kakkuvuoka muovikelmulla, ja lado sinne kakkupohja + kostuta, moussea, kuningatarmelbaa. Tee näin toinen kerros ja laita viimeinen kakkupohja ja kelmu päälle. 
Anna hyytyä yön yli.  

Kumoa kakku tarjoilulautaselle/ tarjottimelle. Pursota kermat ja koristele. 

*

Kukat + lehdet: sokeri- ja kaulintamassaa 
värjätty elintarvikevärein

Koriste tilattu: www.marsipaanipuoti.fi  





8 kommenttia:

  1. Suuren suuret onnittelut miehellesi! On kyllä kertakaikkisen upea koriste, samoin nuo tekemäsi kukat! Vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Koriste oli aivan mahtava. Oli mukava tilata Merjalta kun tiedän hänen työnsä ja kuinka taitava hän on. Koriste on nyt visusti tallessa lasien takana ettei pienet sormet siihen ulotu ;)

      Poista
  2. Upea kakku ja upeat koristeet, niin sinun kuin Merjankin tekemät!:) Syntymäpäiväonnittelut miehellesi!:)

    VastaaPoista
  3. Onnea onnea :D aivan mahtava kakku ja koristelut,kyllä ammattilaiset osaa! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos, olipa kiva kuulla ja nähdä kuvia! Ihanan kakun teit koristeen alle :) Taitava olet! Ja hauska juttu, että koriste onnistui pysymään salassa päivänsankarilta. Onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja vielä kerran koristeesta! Se on ihan mielettömän hieno, tuo ohennettu rintataskun reuna ja kaikki.. :D
      Mukavaa kesänodotusta! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...