Voikukkahillo

Lopeta voikukille kumartelu ja tee niistä hilloa! Nämä nurmikon keltaiset väripilkut ovat täällä taas, joidenkin mielestä riesana ja joidenkin mielestä hyötynä. Toiset näkevät suurta vaivaa päästäkseen näistä eroon kun taas jotkut säästävät nämä varta vasten esimerkiksi puiden pölytystä ajatellen. Meillä nämä säästettiin lauantaina herkuttelua ajatellen. Esikoinen lähti ajamaan nurmikkoa ja annoin hänelle ohjeet mistä ei saa ajaa. Olin viime talvena nähnyt Viherpiha-lehdessä reseptin voikukkahilloon ja tahdoin kokeilla sen tekoa. 

Voikukkahillo on helppo tehdä, suurin vaiva on nyppiä terälehdet irti. Mutta nyt sen teki mielellään pihaviltillä istuskellen ja kun aurinkokin paistoi ihanan lämpimästi. Kukat suositellaan poimittavan poutasäällä, jolloin ne ovat kunnolla avautuneet. Voikukkahillo on kuin hunajaa, makeaa ja herkullista. Sipaise sitä keksin tai paahtoleivän päälle tai käytä kakun välissä. Kuka arvaisi hillon olevan tuo keltainen riesa nurmikoilta..?



Voikukkahillo
( noin 5dl valmista hilloa )

2 l voikukan kukintoja
4 dl vettä
5 dl hillosokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta

- Kerää voikukan kukinnot puhtaalta paikalta poutasäällä. Revi kukinnoista kaikki keltaiset terälehdet irti. Painele ne tiivisti mitta-astiaan, kunnes saat 5dl täyteen. Huuhtele terälehdet lävikössä. 
- Kiehauta vesi. Lisää kattilaan terälehdet sekä sitruunankuori. Anna kiehua noin 20 minuuttia. 
- Kaada keitos harsokankaalla vuorattuun lävikköön ja anna valua noin ½ tuntia. Painele lopuksi, jotta saat kaiken mahdollisen nesteen talteen. 
- Kaada kukkavesi takaisin kattilaan ja lisää joukkoon sokeri. Kiehauta ja anna kiehua, kunnes sokeri on liuennut. 
- Purkita hillo kuumana puhtaisiin kuumennettuihin lasitölkkeihin ja sulje kannet heti. Jäähdytä ja säilytä viileässä. 


10 kommenttia:

  1. Ihana idea :) Meillä riittäisi voikukkaa vaikka kuinka, jos vaan jaksaisi mennä noukkimaan. Näyttää kyllä hurjan hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun kommentoit niin tuli mieleen että voisihan tästä tehdä likööriäkin :D
      Hyvää oli, hunajaisen makuista ja oikein hyvää digestiven päällä ;)

      Poista
    2. Itse pohdin myös tuota likööriä, kun näin ensimmäisen voikukkahillon ohjeen. Miten tekisit sen? Laittaisit terälehdet alkoholiin sokerin kanssa?

      Poista
    3. Tekisin varmaan juurikin noin että terälehdet ja sokerit alkoholiin. 😊

      Poista
  2. Onpa mielenkiintoinen idea! Täytyykin ehdottomasti kokeilla, sillä meilläkin löytyy raaka-ainetta ihan riittämiin omalta pihalta. Ja aivan ihanat, kesäiset kuvat. Saat voikukat näyttämään hurjan kauniilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lauantaina kun tätä tein, oli +30 ja kuviin tallentui kyllä se lämpö ja valo! Aion tehdä tätä isommankin määrän, nyt kun tietää että tulee hyvää. :)
      Kiitos kommentista! :)

      Poista
  3. Ihanat kuvat!:) Tätä on pakko joskus tehdä, mutta tältä vuodelta taitaa vielä jäädä tekemättä. Aika ei riitä, ja meillä alkaa voikukkien suurin kukinta olla jo lopussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voikukkahillo oli hyvää, hieman hunajaisen makuista ja oloista. Sopii vaikka aamiaispannareiden päälle :)

      Poista
  4. Voikukkasiirapissa on ihanan pumpulimainen maku. Pitääpä testata tätäkin reseptiä. Mutta, nyt kun voikukkia kaipailen, loistavat ne poissaolollaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin tänään kirjastasi tuon voikukkasiirapin ohjeen ja päätin että kokeilen. Joissakin kohtaa on jo suuretkin voikukat mutta vielä pitäisi saada lämpöisiä päiviä niin ne ilmestyisi esiin oikein kunnolla! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...