Appelsiinikakku

Lupailin alkuviikosta Appelsiinikakun ohjetta ja tässäpä se. Tahdoin kokeilla jotain uutta ja sitä tämä toden teolla oli! Univelkaisena tavasin reseptiä muutamaan kertaan että varmasti olin ymmärtänyt lukemani, ja vielä tehdessäkin luin reseptin pariin kertaan. Onneksi lopputulos palkitsi vaivan, ja palkintona oli herkullinen, vaahtomainen appelsiinilta maistuva kakku. Hieman epäilin maistuuko se applesiini nyt varmasti tässä ja ostin varmuuden vuoksi appelsiinimarmeladiakin että lisään jos lisämakua tarvii, mutta purkki jäi avaamatta. Appelsiinia oli juuri sopivasti, ja tästä intoutuneena jo suunnittelin mistä muusta hedelmästä tätä kakkua voisin tehdä. Limestä, sitruunasta vai vaikka kreipistä? :) 

Tein tämän kakun Reilulle kahvitauolle josta voit lukea lisää tästä ja samalla osallistua kilpailuun, palkintona on Reilun kaupan kahvia. Vielä on muutama päivä aikaa osallistua!
 Käytin tähän kakkuun useita eri Reilun kaupan tuotteita esimerkiksi suklaacookieskeksejä, luomu ruokosokeria ja appelsiinejä. Huomasin eilen että nyt nuo kaikki ovat tarjouksessakin joten miten olisi, viikonlopuksi Appelsiinikakkua? :)



Kuten kuvasta näkyy, on kakku ilmava ja vaahtomainen. 


Appelsiinikakku
( halk. 24-26cm)

Pohja
300g Suklaacookies-keksejä
75g voita

Appelsiinivaahtotäyte
3 munaa
4 keltuaista
2 dl ruokosokeria
3/4 dl sitruunan mehua 
2:n sitruunan kuoriraaste
6-7 kpl liivatteita
1 dl appelsiinimehua
5 dl kermaa
1 rkl sokeria
1 rkl sitruunanmehua

- Laita liivatteet kylmään runsaaseen veteen likoamaan.
- Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi, paina reunat kiinni ja leikkaa ylimääräiset leivinpaperit reunoilta pois. Murskaa keksit esimerkiksi pakastuspussissa kaulimalla, ja lisää sulatettu voi. 
Painele irtopohjavuokan pohjalle ja laita jääkaappiin jäähtymään. 

- Sekoita kylmänä keskenään kattilassa keltuaiset, munat, sokeri ja sitruunan mehu sekä kuori. 
- Purista pehmenneistä liivatteista vesi ja laita ne mukiin. Kaada päälle kiehuva appelsiinimehu.

- Vispaa kerma, 1 rkl sokeria ja 1 rkl sitruunanmehua kovaksi vaahdoksi. 
- Munaseoskattila laitetaan vesihauteeseen ja vatkataan kunnes seos on kuohkeaa ja kiinteää. (kuin sokerikakkupohja)
- Nosta kattila kylmään veteen ja vispaa koko ajan. Vähän jäähtyneenä lisätään liivateseos ohuena nauhana kaataen. 
Lisää vispattu kerma ja sekoita varovasti nuolijalla käännellen. 
Kaada appelsiinivaahtoseos irtopohjavuokaan, ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa. 

Irroita vuoan reunat, siisti kakun reunat tarvittaessa ja koristele haluamallasi tavalla.



Ja tosiaan, käykää osallistumassa kilpailuun kommentoimalla kuinka sinä viettäisit Reilun kahvitauon? Olisiko se esimerkiksi ystäväsi tai työkaverisi kanssa? 
 Osallistumisaikaa vielä sunnuntaihin saakka. 

Kilpailuun pääset klikkaamalla tätä!


2 kommenttia:

  1. Oih... näyttää niin suussa sulavalta! Varmasti raikas herkku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä, tekotapa oli vähän haastava ja sainkin myöhemmin tietää että tämä on oikealta nimeltään Sabayoni, eli olen tehnyt sen tietämättäni. Ajattelinkin että tälle on oltava jokin erityinen nimi olemassa kun on niin erikoinen valmistustapa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...