Joulupukki-muffinit

Näiden piti olla Herkkuhovin ihka ensimmäisen joulukalenterin ensimmäinen luukku. Olin tehnyt nämä pari viikkoa sitten ja ajattelin lopun sujuvan leppoisasti painollaan. Tänään on syntymäpäiväni, ja olin ajatellut leipovani sinne vaikka ja mitä joilla sitten täytän tämän viikon kalenteriluukut helposti. Mutta kas, ei se ihan niin mennytkään. Tässä kohtaa siirrän katseeni mulkoillen kainalosauvoihini jotka tuossa vieressä nököttävät ja puhahdan turhautuneena. 

Pienestä hidasteesta huolimatta aion kuitenkin joulukuun aikana tehdä jouluherkkuja, ei mua saa keittiöstä pois kepilläkään heh heh... Tässä teille joulupukkimuffinssit teko-ohjeineen. Idean löysin Pinterestin ihmeellisestä maailmasta. :)



Joulupukki-muffinit
( 12kpl )

150g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rkl Rommia

Voikreemi
3-4 rkl pehmeää voita
tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi:
 Mustaa, punaista ja harmaata marsipaania
Pehmeitä kultaisia sokerihelmiä
Pikeeriä
Siro hienosokeria

- Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. 
- Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen puoliteholla vatkaten. 
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan. Lisää lopuksi vaahtoutuva vaniljakastike ja rommi, sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Jaa muffinit paperivuokiin muffinssipellille.
Paista keskitasolla 
200-asteessa 12-15 minuuttia. 

Valmista voikreemi. Sekoita pehmeän voin joukkoon tomusokeria sen verran että se on vielä levitettävää. Lisää vaniljasokeri. Päällystä pehmeät muffinssit kreemillä. 




1. Kauli punainen marsipaani ja ota pyöreällä muotilla palat. 



2. Kauli musta marsipaani, ota esimerkiksi viivottimella nauhat vyötä varten. Tee halutessasi tikkauskuviointi reunoille.



3. Kauli harmaa marsipaani levyksi, ota viivottimella neliönmuotoisia paloja ja tee keskelle reikä.


4. Kostuta keskeltä ja aseta vyö paikoilleen. 


5. Lisää vyönsoljet ja sokerihelmet.


6. Pursota pikeeri reunoille, lisää erikoishieno sokeri. Poista ylimääräinen sokeri siveltimellä varovasti.



7. Aseta koristeet muffinsseihin.





Joulukalenteria ei siis ole tulossa mutta aion saada tänne pitkin joulukuuta niitä herkkuja joita olin luukkujen taa ajatellut teille laittaa. Muutaman olin keksinyt kesälomareissulla joiden idean naputtelin heti kännyykkääni ylös etten vain unohda! Mutta näillä mennään nyt, onneksi on monia muita joulukalentereita joita voin seurata. Blogiringin jengistä aika moni sellaisen on ahkeroinut, käykääs kurkkimassa. :) 



2 kommenttia:

  1. Aivan mielettömän hauskoja :) Oikein hyvää syntymäpäivää <3 Toivottavasti saat pian heittää kepit nurkkaan ja touhata keittiössä kuten ennenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä kivoja kun on ei kovin montaa vaihetta ole tehdessä. :)
      Kepit on jo palautettu ja hiljalleen alkaa niinkun elämä voittaa. Pitkästä aikaa olen nukkunut hyvin, kivut vähentyneet ja nyt siellä sataa vielä lunta! Ei voi valittaa. :)
      Kiitos onnitteluista!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...