Triplasuklaa-juustokakku

Maanantaina kahviteltiin synttäreideni merkeissä. Tarkoitus oli leipoa sinne kaikenlaista, mutta loukkaantumiseni vuoksi suunnitelmat muuttuivat ja kahvipöydässä oli kaupan paistopisteeltä pientä suolaista sekä tämä juustokakku jonka edellisenä iltana sain tehtyä. Nämä juustokakut on siitä kivoja että niiden tekemisessä ei mene kauaa aikaa, ja tokihan ne ovat myös tosi herkullisia! 

Tämän kakun pohja tehdään mustista oreokeksin tapaisista, joita saa ainakin Lidlistä tällä hetkellä. Pohja saikin kehuja kivasta koostumuksestaan. Täyte oli mehevä ja suklainen, se sai pehmeyttä mascarponejuustosta. Kovien kipujen vuoksi ei oikein kakku maittanut itselle mutta pienen viipaleen verran söin ja päätin kunhan tässä taas ollaan voiton puolella ja tulee sopiva hetki kakulle teen tätä uudelleen. :) 




Triplasuklaa-juustokakku
(22 cm)

300g mustia Neo- tai Oreokeksejä
70g voita

200g maustamatonta tuorejuustoa
250g Mascarponea
150g Brunberg tummaa suklaata
100g Fazerin sinistä
½ dl sokeria ( jos tahtoo niin laita enemmän)
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vahvaa kahvia/rommia/kahvilikööriä 
4 dl kuohukermaa
1½ patukkaa Marabou Dubbel Nougatia
50g Fazerinaa

- Vuoraa irtopohjavuoka (n.22cm) leivinpaperilla. Pohjalle, ja reunoille. 
Murskaa keksit esimerkiksi laittamalla keksit vahvaan pakastuspussiin, sulje pussin suu ja kauli keksit murskaksi. Sulata voi, ja lisää keksimurskaan. Painele keksi-voiseos vuoan pohjaan ja reunoille 3-4 cm korkeudelle. 

- Lisää tuorejuusto ja mascarpone kulhoon ja notkista ne. Lisää sokerit. 
- Sulata Brunbergin tumma suklaa ja Fazerin sininen vesihauteessa, anna hetki jäähtyä ja lisää tuorejuusto-mascarponeseokseen. Lisää neste. 

Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää muutamassa erässä suklaa-juustoseokseen ja sekoita nuolijalla tasaiseksi. Rouhi nougat ja Fazerina ja lisää täytteeseen.
Kaada kakkupohjan päälle ja anna hyytyä yön yli.

Koristele suklaarouheilla.





2 kommenttia:

  1. Tästä ohjeesta ei suklaata puutu ;) Herkkua!
    PS. Komea tuo uusi banderolli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei puutu ei! :D
      Kiitos, olen erittäin tyytyväinen itsekin! Syötävän hyvä-blogin Lotta lupasi sen tehdä, ja muutamien lähettämieni kuvien jälkeen hän sai täysin napattua kiinni siitä mitä tahdon ja siitä tuli täysin sellainen mitä mielessäni olin ajatellutkin. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...