Feta-pinaattipiirakka suolakeksipohjalla

Tervehdys! Unohdin laittaa suolaiset tarjottavat merirosvosynttäreiltä, siellä oli mm. tätä piirakkaa johon idean löysin  ihanasta Annin uunissa-blogista. Anni oli leiponut söpöjä ja helppoja feta-pinaattipiiraita lehtitaikinapohjalla ja niin oli minunkin tarkoitus tehdä. Viime hetkellä päätin oikaista ja teinkin siitä yhden ison piirakan ja lehtitaikinan vaihdoin suolakeksipohjaan. Suolakekseistä tulee tosi maukas pohja, tuo piirakkaan makua ja sopii oikein hyvin yhteen hieman miedon pinaatin kanssa. Aiemmin olen käyttänyt suolakeksipohjaa myös tähän piiraseen joka  on yksi piirakkasuosikeistani.

Kohtahan on nokkoskausikin, silloin piirakkaan voi käyttää pinaatin sijaan niitä. :)


Feta-pinaattipiirakka
(23-24cm irtopohjavuoka)

Suolakeksipohja
75g voita
100g suolakeksejä
1dl vehnäjauhoja

Täyte
1 rasia tuoretta pinaattia
200g kermaviiliä
3 munaa
suolaa, pippuria
100g fetajuustoa kuutioina
kirsikkatomaattia
1-2dl mustaleima Emmentalia

- Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista sopiva ympyrä. Voitele vuoka ja aseta paperi pohjalle. Murskaa keksit, ja lisää voisula sekä vehnäjauhot. 
Taputtele vuoan pohjalle tasaisesti. 

- Kiehauta pinaatit, ja sekoita täytteen ainekset yhteen paitsi kirsikkatomaatit ja emmentaljuustoraaste. Lado kirsikkatomaatit piirakan päälle kauniisti ja ripottele pinnalle juustoraaste. 

Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 
200 asteessa n. 30 minuuttia. 



5 kommenttia:

  1. Nam, onpa herkullisen näköistä! Mulla on tuo suolakeksipohja EDELLEEN testaamatta.... :)

    VastaaPoista
  2. Ihania makuja! Olen tehnyt muutaman kerran pari vuotta sitten ja nyt on ollut ihan unohduksissa :) Kiitos muistuksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Feta ja pinaatti toimii hyvin yhdessä! Yleensä olen tehnyt pasteijoiksi mutta piirakassakin oikein hyvät. :)

      Poista
  3. Näin tämän vasta nyt, kiitos linkityksestä! Ai että näyttää ihanalta :) Nam! Nyt menee mulla testiin tama suolakeksipohja wau!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...