Karkkikakku

Tämä kakku muutti muotoaan useaan otteeseen suunnitellessa. Värikkäät karkit olivat kai ainoat jotka tässä niinkuin piti suunnitelmien mukaan.. Jossain vaiheessa tosin mietin suklaakuorrutustakin mutta toisaalta värikäs karkkipinta oli sen verran kauan pyörinyt mielessäni joten päätin toteuttaa sen. Reunoille piti tehdä suklaakermat mutta en ehtinyt enään niitä joten oikaisin pelkkään kermakuorrutteeseen. Seuraavaan kakkuun sitten..

Viikonloppuna juhlimme esikoiseni 11v syntymäpäivää johon tämä kakku siis tuli. Poika itse oli toivonut mopokoristetta mutta en ehtinyt sitä missään välissä tekemään. (kun liian etukäteenhän näitä ei tietenkään voi valmistaa... ;) Olimme lomalla ja palasimme kotiin maanantaiyönä kun tiistaina jo alkoivat koulut. Loppuviikko menikin kaupungilla asioilla, reissupyykkiä selvitellessä, leipoessa ja sen sellaista.. Mutta eipä siinä, päivänsankari oli todella tyytyväinen lopulta kakkuunsa, bannerikin oli ihan yhtä ok, päälle tuli vielä kakkukynttilä ja kylkeen "Happy birthday"-kyltti joka löytyi kakkukynttilälaatikostani. 

Paljon onnea rakas! 




Tarkkaa henkilömäärää en tämän kakun riittoisuudesta nyt osaa sanoa. Pohjan tein 7 munasta, joka yleensä laskettaisi 21 hlö:lle. Leivoin sen suureen kakkuvuokaan jolloinka sain matalan pohjan, tahdoin että kakussa on runsaat suklaiset mousset ja mahdollisimman vähän kakkupohjaa. Tämän ohjeen mousse on Kakkuhelmen Pian kirjasta puoltoistakertaisena ja omalla Fasu-lisäykselläni. Tykkään kun se tuo pehmeyttä mousseen. 


Karkkikakku
(n. 25 hlö)

7 kananmunaa
munien verran sokeria --> miinus puoli desiä niin pohjasi ei lässähdä

1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
munien verran vehnäjauhoja
3 rkl kermaa

- Voitele ja jauhota kakkuvuoka
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokerivaahtoon siivilän läpi, samalla pienellä teholla vatkaten. Lisää lopuksi loraus kermaa. 

Paista uunin alatasolla 175 asteessa 35-45 minuuttia
Kiertoilmalla 150 -asteessa 40 minuuttia
(huom! Ajat voivat olla uunikohtaisia!)

Tee tikkutesti. Kun kakku kypsää nosta jäähtymään. Kumoa hieman jäähtynyt kakku leivinpaperille ja anna asettua vuorokauden ennen leikkaamista.


Suklaamousse

450g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunakeltuaisia
300g Brunbergin tummaa suklaata
150g Fazerin sinistä
6 dl kuohukermaa

Koristeluun: 
3-4 dl kermaa --> lisää vähän sokeria + vaniljasokeria
Paljon karkkia 

Sulata suklaat vesihauteessa. Sillä aikaa sekoita tuorejuustoon sokerit ja munan keltuaiset. 
- Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi. 
Lisää sula ja hieman jäähtynyt suklaa varovasti tuorejuustoseokseen muutamassa erässä samalla vatkaten. Lisää lopuksi kermavaahto nuolijalla varovasti nostellen kunnes seos on tasainen. 

Täytä kakku ja anna hyytyä yön yli. Koristele kakku kermalla ja värikkäillä karkeilla. 


3 kommenttia:

  1. Minullakin on ollut mielessä tällainen karkkikakku. Tällä viikolla olisi meidän pikkuisen syntymäpäivä juhlat ja mies ehdotti jos oltaisiin tehty Minion kakku!! Voi olla että kukaan ei tunnistaisi minun tekemää Minionia Minioniksi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihastellut niitä ihania Minionkakkuja, harmi kun ei ole tarvetta itsellä sellaiselle :D
      Voithan yhdistää karkki-ja minionkakun. Karkkimereen Minionhahmo tms.. :)

      Poista
    2. Heii..tuohan oli hyvä idea!! Kiitos!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...