Kuppikakut-kirja & Helpot suklaakakut

Ilouutisia kaikille teille jotka rakastatte leipomista, kuppikakkuja, kauniita koristeluita ja teillekin jotka pohditte lahjaideoita esimerkiksi kevään ja kesän juhliin. Tässä se on, nimittäin kevään uutuuskirja Kuppikakut! Sen on kirjoittanut Suomen parhaimpiin leivontabloggaajiin kuuluva Taru Vihavainen Pullahiiren leivontanurkasta.

Kun kuulin että häneltä on jälleen tulossa kirja, odotin sitä innolla. Tiesin että kirja tulee olemaan taattua Taru-laatua, eli oikeasti toimivia hyviä reseptejä ammattimaisilla kuvilla varustettuna. Olen seurannut Pullahiiren leivontanurkkaa blogin ensi kuukausista saakka joten tiedän mistä puhun, monen monta reseptiä olen blogista löytänyt omiin juhliimme ja lukuisia vinkkejä poimittu talteen mm. koristeiden teossa. 



Kuppikakut kirjassa on hyvät vaihekuvat joiden avulla kuka tahansa onnistuu loihtimaan näyttäviä kuppikakkuja juhliinsa. Kirjaan on kuvattu pursotustekniikoita, taikinanpursotuksesta kuorrutuksiin, värjäämistä sekä miten koristelet leivonnaisesi vaikka sokerimassalla. Sinun ei tarvitse osata etukäteen koristeiden tekoa, kirjassa opastetaan selkeästi väreistä alkaen aivan kaikki vaiheet. 


Reseptitarjonta on huima! Toinen toistaan upeampia reseptejä joita syö jo silmillään. Valinnanvaraa löytyy, on sitruunaisista ohjeista suklaisiin, red velvetistä hi-hat cupcakesiin. Joissakin maistuu minttu ja toisissa kermalikööri. On vaniljaa, appelsiinia, kardemummaa, banoffeeta.. lista on pitkä eli varmasti jokaiselle jotain! Kirjan lopussa on myös herkullinen juustokakkuosio josta löytyy reseptejä minijuustokakkuihin.

Ei varmaan tarvitse kertoa että oli valinnanvaikeuksia kun valitsin reseptiä jonka leipoisin ensin. Tahdoin jotain pursotettavaa päälle sillä niitä en ole tehnyt kuin ehkä kerran tai kaksi ikinä. Lopulta päädyin näihin Helppoihin suklaakakkuihin koska olin juuri muutamaa päivää aiemmin etsiskellyt reseptiä jossa voi korvataan öljyllä, ja täältä kirjastahan se sitten löytyi. (Niin hienoa että vihdoin minullakin on kirja jossa on kaikki muffinireseptit kuorrutteineen yksien kansien välissä, jes jes jes!) 
Muffinit olivat hyviä samoin oli kuorrutuskin. Esikoisenikin näytti peukkua ja sanoi näiden olleen parhaita ikinä. :) 



Helpot suklaakakut
(14 kpl)

Pohjat
5 dl vehnäjauhoa
1 dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl öljyä
100g maitosuklaata

Kuorrute
4 dl vispikermaa
200g tummaa suklaata
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun suklaakarkkeja
Pursotukseen tähtitylla 14mm.

- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa maito, kananmunat ja öljy niin että munien rakenne rikkoutuu. 
- Rouhi suklaa veitsellä pieneksi muruksi. Sekoita kuivien aineiden joukkoon munamaitoseos. Lisää lopuksi suklaarouhe sekoita massa tasaiseksi. 

Jaa taikina 14 muffinssivuokaan. 
Paista 175-asteessa noin 15 minuuttia. 

Tarkista kypsyys puisella cocktailtikulla. Anna muffinssipohjien jäähtyä ennen kuorruttamista. 

Mittaa kattilaan 1 dl kermaa ja paloittele tumma suklaa joukkoon. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen niin, että suklaa sulaa. 
Nosta sivuun jäähtymään. 
- Ota suklaaseoksesta kaksi ruokalusikallista pieneen pakastepussiin muffinssien koristelua varten. 
Vatkaa loput kermasta vaahdoksi yhdessä tomusokerin kanssa. Sekoita jäähtynyt suklaaseos kermavaahdon joukkoon. 
Nostele kuorrute pursotuspussin ja pursota tähtityllalla muffinssipohjien päälle. 

Koristele vielä erilleen otetulla suklaaseoksella ja laita päälle suklaakarkki.




Tämä kirja jos mikä pitäisi löytyä joka leipurin ja herkkusuun kirjahyllystä! 



Kirja on saatu arvostelukappaleena.





2 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköisiä nuo sinun muffinssisi!!! Näitä vappupöytään! Tämä kirja on kyllä hankittava - meillä rakastetaan kaikkia kuppikakkuja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne. Sitten sinun on ehdottomasti hankittava tämä kirja, aivan ihania reseptejä ja kuorrutuksia, ja myös koristeluvinkkejä. Mahdoton valita taas seuraavaa mitä tekisi.. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...